Victor Muller: belastingschuld is woensdag betaald
Victor Muller, topman van Spyker, laat in een interview met BNR Nieuwsradio weten dat hij afgelopen woensdag de openstaande schuld aan de Belastingdienst heeft betaald. Volgens hem kost het de fiscus onnodig veel tijd om de betaling te traceren.
"Wij hebben betaald, woensdagmiddag vier uur", zegt hij in een reactie. "We hebben alle confirmaties plus prints van het bankafschrift aan de fiscus gestuurd gisteren." Volgens Muller wordt de betaling traag verwerkt bij de Belastingdienst. "Het kost ze verrassend genoeg veel tijd om zo'n betaling te traceren. Ze hebben alle referentienummers en bewijzen. Dat ze anno 2014 een elektronische betaling niet snel kunnen zien, is voor normale stervelingen niet voor te stellen. Maar het is een feit. Het is al 48 uur lang niet gelukt", zegt Muller tegen BNR. Hij noemt het 'vervelend en schadelijk' voor zijn bedrijf.
Veiling inboedel
Afgelopen woensdag verscheen op de website van veilinghuis Troostwijk een deel van de inboedel van Spyker. Sportwagens, prototypes, raceauto's, 85 Audi-V8-motoren en meer wordt te koop aangeboden, in opdracht van de Belastingdienst. Spyker zou nog een openstaande schuld hebben. Muller ontkent dat. "Het feit dat de veiling nog niet offline is, komt niet omdat we niet betaald hebben maar door de trage verwerking van de fiscus."
BNR heeft gevraagd om de bewuste afschriften in te zien, maar dat wil Muller niet. "Er is geen twijfel. Wij hebben woensdag aan al onze verplichtingen voldaan", besluit hij. Hij hoopt dat de veiling, die vooralsnog aanstaande maandag van start gaat, vandaag nog van internet gehaald wordt. De Belastingdienst wil niets kwijt over de zaak, vanwege de geheimhoudingsplicht.
UPDATE
Uit een mailwisseling tussen Spyker en de Belastingdienst blijkt dat de betaling nog steeds niet zichtbaar is. Volgens de Belastingdienst kan het goed mogelijk zijn dat de betaling inmiddels op de rekening staat, maar dat deze nog niet zichtbaar is voor het desbetreffende computerprogramma. Daar zit een vertraging in, aldus de Belastingdienst.