De Nationale Autoshow13 apr '15 08:22

Niet alles loopt gesmeerd bij Volkswagen

Auteur: Thijs Baas

De winsten zijn fantastisch en de groei is enorm, maar zelfs bij Volkswagen gaat niet alles voor de wind: de vrachtwagendivisie en de verkopen in Amerika laten te wensen over en daarmee lijkt het voorlopig gedaan met de rust in de top van het Duitse bedrijf. "Het wordt interessant om te zien of er een koerswijziging komt en of ze nog wat overnames gaan doen."

Een stevige crisis binnen de top van het grootste autofabrikant van de wereld: Volkswagen. President-commissaris Ferdinand Piëch heeft in een interview afstand genomen van ceo Martin Winterkorn. Maar die is niet van plan op te stappen."Het is wel bijzonder, want het was altijd twee handen op één buik. Het gaat eigenlijk hartstikke goed, maar er is een aantal dingen waar ze niet zo tevreden over zijn, en daarover heeft Piëch meneer Winterkorn een dolk in de rug gestoken", zegt Wouter Karssen, presentator van de Nationale Autoshow op BNR.
 


 

Winterkorn kan zich gesteund voelen door veel interne steun. "De vertegenwoordiging van de werknemers, de familie Porsche en de Deelstaat Sachsen steunen hem, maar het vervelende is dat de historie leert dat zodra Piëch het vertrouwen in je opzegt, de kans groot is dat je er uiteindelijk uit gaat, omdat hij nog een hele stevige vinger in de pap heeft. Geen idee of dat deze keer ook weer gaat gebeuren, want Piëch is ook al 77, maar ik denk dat hij wel echt moet uitkijken."

Gerelateerde artikelen