De Nationale Autoshow6 dec '13 16:00Aangepast op 6 dec '13 16:16

Van der Garde: 80 procent kans op stoeltje in komend Formule 1-seizoen

Auteur: Harmen Simon Teunis

Giedo van der Garde schat de kans dat hij in het komende Formule 1-seizoen een stoeltje heeft op een slordige 80 procent. Dat zegt hij bij De Nationale Autoshow op BNR.

"Wij zijn nog in onderhandeling met verschillende teams, onder andere ook Caterham. Het management is er druk mee bezig. Ik hoop binnen een paar weken goed nieuws te hebben”, aldus Van der Garde.

Van der Garde schat de kans dat hij volgend jaar een stoeltje heeft, op 80 procent. "Ik heb goede hoop", zegt Van der Garde.

De coureur had het afgelopen seizoen ook al een stoeltje bij Caterham. De andere partijen waarmee hij in onderhandeling is, zijn het Sauber F1 Team en het Force India F1 Team. “De teams weten wat ik gedaan heb dit jaar. Het goede was dat Charles Pic een heel goede naam had, vooral na vorig jaar. Hij versloeg Timo Glock constant, een jongen die op het podium heeft gestaan en bijna races gewonnen heeft bij Toyota. Dan is het helemaal top dat je die jongen dan aan het einde van seizoen aan flarden gereden hebt. Uiteindelijk moet je maar hopen op een goed stoeltje voor volgend jaar.”

Het is voor Van der Garde altijd een doel geweest om zo lang mogelijk in de Formule 1 te rijden. “Maar dan moet je wel goed genoeg zijn. Ik ben er wel van overtuigd dat ik dat ben.”

Gerelateerde artikelen