De Nationale Autoshow10 feb '12 06:32Aangepast op 14 feb '12 17:16

Personeel NedCar staakt

Auteur: Edme Koorstra

Het personeel van NedCar legt vrijdag het werk neer. De vakbonden verwachten dat zeker 1000 mensen zich melden bij het actiecentrum in Geleen, waar stakers zich kunnen inschrijven.

De staking wordt gehouden op de dag waarop het personeel weer aan het werk zou moeten na een paar dagen vrijaf om het slechte nieuws over het vertrek van eigenaar Mitsubishi te verwerken. Maar de werknemers willen actie om de huid van de beer zo duur mogelijk te verkopen.

Cohen, Roemer
Om 10 uur spreken PvdA-voorman Job Cohen en de Limburgse gouverneur Theo Bovens de stakers toe. Cohen is de tweede politicus die zich bij de actievoerende werknemers meldt, nadat afgelopen dinsdag SP-voorman Emile Roermer al acte de présence had gegeven tijdens een actiebijeenkomst voor de autofabriek in Born.

Vergadering
De gezamenlijke vakbonden maken vrijdag in Geleen van de gelegenheid gebruik om verdere acties aan de leden voor te leggen. Om 14.00 uur vrijdagmiddag volgt een delegatie van de stakers een vergadering van de Limburgse Statencommissie Economie in het Gouvernement in Maastricht. Op de agenda staat daar slechts één onderwerp: NedCar.

Gerelateerde artikelen