De Nationale Autoshow16 apr '12 10:43Aangepast op 16 apr '12 14:56

MHP: kilometervergoeding moet omhoog

Auteur: Bart Tuinman

De belastingvrije kilometervergoeding voor werknemers moet omhoog. Dat zegt de MHP, de vakcentrale voor middelbaar en hoger personeel.

Bedrijven mogen nu 19 cent per zakelijke kilometer belastingvrij vergoeden aan hun personeel. Volgens de MHP moet daar vijf cent per kilometer bij.

Door de oplopende prijzen aan de pomp zijn automobilisten steeds meer kwijt aan benzine. Volgens de vakcentrale moet de gemiddelde werknemer op dit moment 350 euro per jaar netto bijleggen op de autokosten die hij voor de zaak maakt.

FNV maakt zich ook zorgen
Ook de vakcentrale FNV maakt zich zorgen over de kilometervergoeding. "De onbelaste vergoeding moet kostendekkend zijn. De vraag is of dat nog wel het geval is. Wij willen daar daarom snel onderzoek naar", aldus een woordvoerster van de FNV.

Volgens de FNV is het met het oog op de gestegen brandstofprijzen ook onbestaanbaar als in het Catshuis door regeringspartijen VVD en CDA met gedoogpartner PVV wordt besloten de kilometervergoeding nog te verlagen. "Mensen leveren al jaren koopkracht in", zei de woordvoerster.

Gerelateerde artikelen