De Nationale Autoshow25 feb '11 12:17Aangepast op 3 mrt '11 15:54

RIJ IMPRESSIE Volkswagen Passat

Auteur: Jorn Lucas

Welkom in de wondere wereld die Volkswagen heet. Een wereld waarin alle auto’s op elkaar lijken. Zelfs als er een nieuwe wordt geïntroduceerd. Die is nog steeds sprekend z’n voorganger. Dat was zo bij de nieuwe Golf. En dat is nu weer zo bij de nieuwe Passat.

En toch is ie anders. Want als je ‘m naast z’n voorganger zet, dan zie je op het eerste oog twee identieke auto’s. Kijk je verder, dan zie je de verschillen. Het is allemaal wat hoekiger geworden, moderner misschien ook wel. Volgens VOLKSWAGEN is zelfs geen enkel plaatdeel hetzelfde. Dat is misschien wel zo, in essentie blijft het dezelfde auto.
En daar kan je een hele bak kritiek op loslaten. Maar het is toch ook wel weer knap. In Wolfsburg zullen ze denken, ‘Why change a winning team'? Want ook van dit model zullen er weer veel van verkocht worden. Moet je nagaan, in heel 2010 zijn er ruim 900 van verkocht. In de eerste maand van 2011 al ruim 1000.
Dit model is de 1.8 TSI benzine, met 160 pk. Handgeschakeld met 6 versnellingen. En eigenlijk is dit gewoon een heerlijke auto. Lekker stil, rap en best zuinig ook nog. Volgens het boekje verbruikt-ie net geen 7 liter per 100 km. Zuiniger dan de voorganger.
Wat misschien wel het meest opvallend is aan deze nieuwe Passat, is dat – ie nu ook de beschikking heeft over hoogstaande elektronische hulpmiddelen en andere snufjes, die je voorheen niet in dit segment zou verwachten. Als optie weliswaar, maar ze zijn er wel.
Lane departure warning, stoelmassage, stoelverwarming, stoelventilatie, You name it, en je kunt het krijgen op je Passat. Leasen was nog nooit zo luxe. Want ook van dit model kun je natuurlijk weer een superzuinige, niet vooruit te branden 1.6 TDI BlueMotion krijgen. En voor de leaserijders is dat natuurlijk heel interessant, want van de prijs hoef je maar liefst 80 procent NIET bij te tellen.
Ok, even de slogan van een concurrent gejat.. Maar dat betekent natuurlijk dat je de Passat in de 20% bijtelling categorie kunt krijgen. En wat kost deze leaseTOPPER van Volkswagen dan. Deze 1.8 TSI is verkrijgbaar vanaf 33 duizend euro ongeveer. Instappen kan vanaf 28 duizend euro en dan heb je de 1.4 benzine. Dieselen kan vanaf ruim 30 duizend euro. Topmodel is 3,6 V6 met 300 pk, en die kan je komen ophalen vanaf bijna 64 duizend euro.

Gerelateerde artikelen