De Nationale Autoshow21 feb '11 13:17

Deze week in De Nationale Autoshow

Auteur: Jorn Lucas

In de Nationale Autoshow deze week petrolhead pur sang Huub Stapel, en Wouter van Embden van Stichting Autobelangen komt langs. Rijden deden we met de Jeep Grand Cherokee.

Huub Stapel is behalve acteur ook een enorme petrolhead. Tegenwoordig meer op de planken en op het witte doek dan achter het stuur, maar nog steeds stapel op auto's. Wat rijdt hij nu, wat zou hij willen rijden. Genoeg te bespreken.
In de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 2 maart, gaan we het in het tweede deel van de Autoshow hebben over de vele belastingen die automobilisten moeten ophoesten. De opcenten bijvoorbeeld, de provinciale belasting op auto's, zijn in Zuid-Holland velen malen hoger dan in andere delen van het land. Te gast, Wouter van Embden van Stichting Autobelangen.

Rij impressie
Als enige automerk ter wereld, staat de naam 'Jeep' synoniem voor terreinwagens. Sterker, vaak worden auto's 'jeep' genoemd, als men 'terreinwagen' bedoeld. Jeep is (net als Chrysler en Dodge) tegenwoordig in Italiaanse handen, maar de hagelnieuwe Grand Cherokee is nog steeds zo Amerikaans als wat. Meindert Schut reed ermee. Hij tekent als gebruikelijk ook voor de wekelijkse AutoUpdate.

Gerelateerde artikelen