De Nationale Autoshow21 okt '16 10:40Aangepast op 21 okt '16 11:16

ABN AMRO voorziet groei automarkt

Auteur: Noud Broekhof

Als gevolg van nieuwe fiscale regels zal de autobranche in ons land volgend jaar meer nieuwe auto's verkopen. Dat verwacht ABN AMRO.

De bank voorziet komend jaar een groei van de autoverkopen met 8 tot 9 procent. In totaal zullen er 420.000 nieuwe wagens verkocht worden, denkt ABN AMRO. De opleving is het gevolg van bijtellingregels die per 1 januari veranderen.

Omzetgroei
ABN AMRO is positief over het herstel van de autobranche. In de eerste helft van dit jaar steeg de omzet van autobedrijven met 7,5 procent. Vooral de handel in occasions jaagt de omzetgroei aan. Vanwege de grote vraag naar occasions steeg de import van auto's de eerste negen maanden met bijna 20 procent. 'Als deze ontwikkeling doorzet, zal het aantal importauto's in 2016 de 160.000 ruim passeren', zegt de bank.

Faillissementen

Het aantal autobedrijven dat tot nu toe failliet ging, is met een kwart gedaald in vergelijking met een jaar eerder. De bank acht een verdere daling onwaarschijnlijk. 'De sector heeft nog steeds te maken met een aantal structurele problemen, zoals overcapaciteit en minimale marges', aldus ABN AMRO.

Gerelateerde artikelen