BOVAG: 'Experimenteer met kilometerheffing'

De Nationale Autoshow25 aug 20173 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Volgens Kuin is het direct invoeren van een kilometerheffing te complex. 'Als je overgaat naar zo'n systeem, dat is wel zo fundamenteel, dat kun je niet en moet je niet in één keer willen doen', zegt hij in De Nationale Autoshow.

Experimenteren

De BOVAG wil een 'experimenteerwet'. Op die manier kan het nieuwe kabinet kijken of rekeningrijden een goed middel is om bijvoorbeeld files te bestrijden. De branchevereniging pleit voor kleinschalige proeven in regio's of steden, waar het bedrijfsleven bij betrokken wordt. 'Er zijn sceptici, er zijn believers maar niemand weet uiteindelijk hoe het zit', aldus Kuin, die binnen de BOVAG verantwoordelijk is voor public affairs.

In aanloop naar de verkiezingen bleek de VVD, net als het CDA, fel tegenstander van rekeningrijden te zijn. Kuin ziet dat niet als een probleem. 'Als je nu de ruimte biedt om daar in ieder geval mee aan de gang te gaan ergens in de komende vier jaar, dan is er een opening. Dat is al heel veel meer dan we de afgelopen acht jaar hebben gehad in Den Haag', zegt hij.

Luister de hele uitzending HIER terug.


Mede mogelijk gemaakt door