De Nationale Autoshow8 sep '17 18:15

Peugeot 3008 beste leaseauto

Auteur: Noud Broekhof

De Peugeot 3008 is verkozen tot leaseauto van het jaar. Dat maakte juryvoorzitter Ivo Lissone van Alphabet bekend in De Nationale Autoshow.

Peugeot 3008
Peugeot 3008

De Peugeot 3008 nam het in de finale van de verkiezing op tegen de Kia Rio, Opel Insignia en BMW 5-serie.

'De jury was unaniem. Hij wordt gezien als zeer onderscheidend', zegt Lissone. 'Het nieuwe design is vernieuwend.' Jurylid Wouter Karssen vult aan: 'Het is uiteindelijk gewoon een bus, maar het ziet er wel veel beter uit dan vroeger.'

Peugeot-baas Rick Hermanns is blij. 'We hoopten er wel op. We zien dat-ie goed presteert, onder andere in de lease. Als je het juryrapport hoort, dan is het fantastisch als de jury het zo beoordeelt', zegt hij.

Private lease
Ook dit keer werd de titel private leaseauto van het jaar uitgereikt. Kanshebbers waren onder meer de Citroën C3 en Peugeot 3008, maar de Nissan Micra heeft de prijs gewonnen.

'Een erkenning voor de auto. Dit verdient hij', zegt Peter Jan Vroege, Corporate Sales directeur bij Nissan. De Micra werd volledig vernieuwd op de markt gebracht. 'De concurrentie is groot. De waardering die hier uitspreekt is voor ons een bevestiging van de auto.'

Verkiezing
De verkiezing, die jaarlijks georganiseerd wordt door leasemaatschappij Alphabet, werd voor de 22ste keer gehouden. In totaal waren 12 auto's in vijf categorieën genomineerd.

De Audi 80 was in 1992 de eerste winnaar van de prijs. Vorig jaar won de Skoda Superb.

Gerelateerde artikelen