Nieuwsupdate16 mrt '13 13:15

BNR Nieuwsupdate | Cyprus, snelle facturen en pleeggezinnen

Auteur: Thijs Baas

Cyprus krijgt 10 miljard euro aan noodleningen van de eurolanden en het IMF om een faillissement te voorkomen. Na meer dan 10 uur vergaderen zijn de EU-ministers het daar vannacht over eens geworden...

BNR's Europaverslaggever Anke Truijen en econoom Frank den Butter, hoogleraar algemene economie aan de Vrije Universiteit gaan dieper in op het besluit.

Vanaf vandaag mogen overheden niet langer dan 30 dagen over de betaling van een factuur doen! Voor vooral kleine bedrijven van levensbelang, vooral gemeenten overschrijden betalingstermijnen enorm. Maar ga je als kleine ondernemer echt die boetefactuur naar je grootste opdrachtgever sturen? Rob Wolthuis, Van MKB Nederland, vertelt.

Turken en pleeggezinnen
Er is in Nederland een tekort aan islamitische pleeggezinnen. Dat zegt Pleegzorg Nederland vandaag na alle commotie die is ontstaan rond Yunus. De Turkse Yunus zorgt voor veel roering in de Turkse maatschappij omdat hij geadopteerd is door een lesbisch stel.
Suleyman Gogus van Sensa Zorg, een organisatie die zich inzet om meer Turken en Marokkanen te interesseren voor pleegouderschap, licht de situatie toe

Gerelateerde artikelen