Spitsuur24 apr '14 16:05

Spitsuur | Oefenen in Oekraine, Ruzie Ajax en 410, Nederlandse data voor Amerikaanse drones

Auteur: BNR Webredactie

Het is nu echt hommeles tussen Ajax en de supporters van Vak-410. De club wil de fangroep weren, en nu stappen de supporters naar de rechter.

Rusland is begonnen met militaire oefeningen bij de Oekraïense grens. Daarmee reageert Poetin op de vijf pro-Russische doden die vandaag vielen bij een anti-terreuroperatie van het Oekraïense leger. In de studio Oekraine-watcher en oud correspondent in Oekraine Geert Jan Hahn

410 gaat geen wedstrijd zien
Ajax-supporters starten een kort geding tegen de beslissing van Ajax heel Vak 410 te weren bij de wedstrijd tegen Heracles. Ajax maakte eerder vandaag bekend dat ALLE supporters die in vak410 zitten niet welkom zijn komende zondag. Bram Mullink ligt toe.

Metadatadrones
De bewering van minister Jeanine Hennis (Defensie, VVD) dat Nederlandse inlichtingen niet gebruikt worden voor Amerikaanse liquidaties met drones, is naïef en onjuist. Dat zegt Brandon Bryant, een voormalig dronepiloot die zes jaar actief was bij de uitvoering van het Amerikaanse droneprogramma, vandaag in NRC Handelsblad. Bryant behoort tot de eerste lichting dronepiloten en kent het systeem van binnenuit. Zijn team doodde in zes jaar 1.626 personen.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen.

Gerelateerde artikelen