Spitsuur1 aug '14 16:29

Spitsuur | Menselijke resten MH17, bestand Gaza mislukt & Hiddink gepresenteerd

Auteur: BNR Webredactie

Er zijn opnieuw menselijke resten gevonden op de crashsite van de neergestorte vlucht MH17. Dat meldt het onderzoeksteam dat vandaag eindelijk op de rampplek aan de slag kon.

De 70 Nederlandse en Australische experts hebben alle gevonden menselijke resten meegenomen, zodat ze naar Nederland kunnen worden gebracht. Het team is nu op weg naar een nieuwe uitvalsbasis. Morgen wordt een nieuw deel van de crashsite onderzocht.

Verder:

- Het staakt-het-vuren in de Gazastrook is mislukt. Israël heeft het bestand, dat vanmorgen om 7 uur inging, na enkele uren alweer geschonden.

- Trots en met veel enthousiasme is Guus Hiddink officieel begonnen aan zijn tweede termijn als bondscoach. Het eerste doel is plaatsing voor het EK van 2016. De 67-jarige Hiddink maakte tijdens zijn presentatie in Zeist een uiterst ontspannen indruk. Verslaggever Thomas Schuurman sprak met hem.

- De invoering van de lange IBAN-rekening-nummers lijkt vooralsnog niet voor grote problemen te zorgen. Bij de Rabobank loopt het betalingsverkeer opvallend soepel, wel komen er op de kantoren veel mensen langs met vragen. Ineke Bussemaker, directeur betalingsverkeer bij de Rabobank, vertelt.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Annette van Soest.

Gerelateerde artikelen