Spitsuur13 nov '14 15:49

Uitzending 13 november | Karremans, Van Aartsen en FIFA

Auteur: BNR Webredactie

Oud-Dutchbat-commandant Thom Karremans stond voor de rechter in Arnhem en komt met een verklaring over de dreigende strafzaak tegen hem.

Karremans leidde de militairen van de Nederlandse VN-eenheid Dutchbat tijdens de val van de moslimenclave Srebrenica in 1995. Toen werden duizenden moslimmannen vermoord door Bosnische Serviërs.

Nabestaanden van drie slachtoffers van dat bloedbad hebben een procedure aangespannen. Ze willen dat het gerechtshof opdracht geeft aan het Openbaar Ministerie om Karremans alsnog te vervolgen.

Van Aartsen
Burgemeester Van Aartsen van Den Haag wil dat gemeenten hulp krijgen bij de aanpak van jihadisten. Want alléén kunnen ze het niet aan. Wat moet er anders?

FIFA
De WK's Voetbal van 2018 en 2022 blijven gewoon in Rusland en Qatar. Dat bepaalt de FIFA na onderzoek naar mogelijke corruptie. Maar in plaats van duidelijkheid, leidt het rapport alleen maar tot meer vragen...

PvdA
De Limburgse PvdA-gedeputeerde Bert Kersten ziet niets in een voorstel van het partijbestuur om PvdA-politici vaker de straat op te sturen.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Annette van Soest.

Gerelateerde artikelen