Spitsuur23 apr '14 16:02

Spitsuur | Misdragende diplomaten, Jihad bij terugkomst en Dijsselbloem begroot ruim

Auteur: BNR Webredactie

Minister Timmermans wil harder optreden tegen diplomaten die zich misdragen. Wat vinden buitenlandse diplomaten in Nederland daarvan?

Deze diplomaten moeten sneller hun diplomatieke onschendbaarheid verliezen, vindt Timmermans. Maar internationale organisaties in Nederland zijn niet zo blij met die strenge aanpak, blijkt uit een rondgang van BNR.  Vooral de 'Naming en Shaming' lijst van organisaties en ambassades waarvan de medewerkers hun boete's niet betalen zorgt scheve gezichten. Redacteur Bram Mullink geeft een toelichting.

Terugkeer uit Syrië
Voor het eerst hebben 2 Nederlandse jihadgangers zichzelf opgeblazen, eentje in Syrië zelf, de ander in Irak. De AIVD en minister Plasterk sluiten niet uit dat jongeren die terugkeren uit Syrië ook in Nederland aanslagen zullen plegen. Minister Plasterk meldde de eerste zelfmoordaanslagen vanochtend, bij de presentatie van het AIVD jaarverslag. Rob Bertholee, het hoofd van de AIVD, in een verslag van Jeroen Stans.

Begroting en crisisheffing
Minister Dijsselbloem van Financiën gaat kijken of hij de wensen van de drie oppositiepartijen kan verwerken in de begroting van volgend jaar. Hij zie dat voorafgaand aan een Kamerdebat hierover. Maar definitieve besluiten over die begroting zijn pas komende zomer te verwachten. Politiek verslaggever Hans Verbeek.

En verder: Wie zit er in Ivo Opstelten? #HalloAIVD Was een vragenuurtje op Twitter nou wel zo´n goed idee? Leuk was het in ieder geval wel!

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen.

Gerelateerde artikelen