Uitzending 18 augustus | EU-tuinbouwers, Assange en de ambassade en nep op Bazaar

Spitsuur18 aug 2014

Over de aflevering

De Europese Unie komt tuinbouwers tegemoet die last hebben van het Russische invoerverbod. Een totaalbedrag van 125 miljoen euro wordt er beschikbaar gesteld voor de 28 lidstaten. Maar is dat genoeg? Bort Koelewijn, burgemeester van de gemeente Kampen, geeft zijn visie.

Assange
Wikileaks-oprichter Julian Assange wil de Ecuadoriaanse ambassade in Londen binnenkort verlaten. Dat heeft hij vandaag bekendgemaakt. Hij vertrekt snel, maar niet om de redenen die de Britse pers aandraagt, zegt Assange. En daarmee weerspreekt hij de geruchten dat hij om gezondsproblemen de ambassade zou moeten verlaten. De kans dat hij aan Zweden wordt uitgeleverd zodra hij de ambassade verlaat, is groot. Geert Jan Knoops, internationaal strafrechtadvocaat.

Namaakproducten
Grote merken, waaronder Armani, Chanel en Bjorn Borg, willen korte metten maken met namaakproducten op de Beverwijkse Bazaar. Gezamenlijk hebben zij aangifte gedaan tegen de organisatie van de Zwarte Markt en haar huurders. Gie van den Broek is advocaat gespecialiseerd in namaak bestrijding.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen.