Spitsuur7 nov '13 15:31Aangepast op 7 nov '13 15:47

Spitsuur | Renteverlaging van de ECB, Twitter op de beurs, een hormonaal kopje koffie

Auteur: BNR Webredactie

Feest op de beurzen na de onverwachte renteverlaging van de ECB. Wat betekent het voor ons?

De ECB verlaagde het belangrijkste rentetarief in de eurozone naar 0,25 procent. De herfinancieringsrente, de rente die banken betalen voor hun leningen bij de ECB, stond met 0,5 procent de afgelopen maanden al op het laagste niveau ooit. De depositorente, de vergoeding die banken krijgen op hun tegoeden bij de ECB, bleef onveranderd op 0 procent.

Door de sterke daling van de inflatie in de eurozone groeide afgelopen week de verwachting dat de rente verder zou worden verlaagd. De meeste economen rekenden er echter niet op dat de stap nu al zou worden gezet.

Op de Europese aandelenbeurzen en de beurzen in New York werd zoals verwacht positief gereageerd op de renteverlaging. Maar wat betekent het eigenlijk voor ons?

Gijzeling Reuver
De gijzeling in een woonhuis aan de Zonnedauw in Reuver is voorbij. De ongeveer 40-jarige man die zijn 3-jarige dochter gijzelde is gearresteerd. Wat er precies is gebeurd, hoort u van onze verslaggever Laurens Boven. Hij is ook aanwezig bij de persconferentie die de politie en de gemeente om 5 uur geven.

Beursgang Twitter
Twitter gaat donderdag naar de beurs. De introductieprijs voor een aandeel werd vastgesteld op 26 dollar. Maar hoe gaat deze dag? Loopt het storm of gaat Twitter zijn social media-broertje Facebook achterna en wordt het een teleurstellend debuut?

Koffie
Niet de smaak, maar het tijdstip en uw hormoonhuishouding maken een kopje koffie lekker. Volgens Amerikaans onderzoek smaakt een kopje koffie namelijk het best als het gedronken wordt tussen half 10 en half 12 in de ochtend. Hoe dat precies zit, hoort u bij Spitsuur met Petra Grijzen.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen.

Gerelateerde artikelen