Spitsuur4 nov '13 15:53

Spitsuur | Hooijmaijers bijt van zich af, creatief crediteren, Jansen Steur

Auteur: BNR Webredactie

Op de eerste zittingsdag van het proces tegen Ton Hooijmaijers heeft de voormalig VVD-gedeputeerde niet over zich heen laten lopen.

Hooijmaijers wordt verdacht van van omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen. Hooijmaijer ontkent nog steeds in alle toonaarden. Verslaggever Harmen van der Veen was erbij en schuift aan in de studio.

Kop onderwerp 2
Bedrijven betalen sneller hun rekeningen. Desalniettemin zijn ze gemiddeld toch 26 dagen te laat, vorig jaar was dat 32 dagen. Dat blijkt uit cijfers van het Verbond van Credit Management Bedrijven. Als bedrijven het geld niet hebben om te betalen, zoeken bedrijven naar creatieve oplossingen: bijvoorbeeld ruilhandel. Daarover praat ik met Arjo Klamer, econoom aan de Erasmus Universiteit.

Kop onderwerp 3
Na de nodige formaliteiten is de Almelose rechtbank eindelijk toegekomen aan de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen oud-neuroloog Jansen Steur. Ongeveer twintig patiënten wonen de eerste zittingsdag bij. Een gevaarlijke en niet te corrigeren man, zo wordt Jansen Steur omschreven door verschillende benadeelden van de neuroloog. Verslaggever Laurens Boven.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen.

Gerelateerde artikelen