Spitsuur25 sep '13 16:05Aangepast op 25 sep '13 16:50

Spitsuur | Beschouwingen, banken en Feyenoord

Auteur: BNR Webredactie

PVV-leider Geert Wilders heeft meteen in het allereerste deel van de algemene beschouwingen al een motie van wantrouwen ingediend tegen het kabinet.

Het inhoudelijke deel begon, na het knallende begin, met de inbreng van Halbe Zijlstra. Hij beet het spits af met een betoog waarin hij vooral inzoomt op de rol van de overheid. "De VVD wil een pakket dat recht doet aan alle partijen die daarbij betrokken zijn. Politiek verslaggever Hugo Reitsma vanuit Den Haag

Banken informeren bedrijven onvoldoende over de gevaren van een verzekering tegen rentestijgingen - de zogenaamde rentederivaten. Dat concludeert de Autoriteit Financiële Markten, na onderzoek. Lex van der Wielen schrijver van `Het Handboek Derivaten` komt erover praten.

Harde woorden van Feyenoord aan het kabinet: De overheid is onbetrouwbaar. De club maakt zich boos over de crisisheffing op topinkomens. Volgens directeur Eric Gudde komt het kabinet de belofte dat deze heffing op topinkomens éénmalig zou zijn, niet na. Eric Gudde vertelt er meer over.

Dat en meer tussen 16.00 en 19.00 uur bij Spitsuur met Petra Grijzen.

Gerelateerde artikelen