Friday Move15 feb '16 15:57

19 februari | Twan Huys, John Williams en Sophie in 't Veld

Auteur: Ruth Van der Vlugt

Het Correspondent's Dinner van Twan Huys was een kijkcijferhit. De bedenker van College Tour en Nieuwsuur presentator Twan Huys is deze week de co-host van Wilfred Genee. We zenden live uit vanuit de SkyLounge van het Doubletree by Hilton Hotel. Kom langs!

Wilfred Genee
Wilfred Genee

Het vertrouwen in de overheid en de veiligheidsdiensten staat wereldwijd onder druk sinds de onthullingen van de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden. Hij klapte als oud medewerker van de CIA uit de school over de Britse en Amerikaanse Afluisterpraktijken. Deze week ging het toneelstuk Snowden in premiere. Te gast is Cas Jansen, hij vertolkt de rol van Edward Snowden.

Voormalig Duitsland correspondent Margriet Brandsma schreef de boeken: Was wir noch zu samen hätten, Duitsland door de bril van 6 Duitsland correspondenten en Daar is de Muur, verhalen over Berlijn. Over haar ervaringen als correspondent vertelt ze in The Friday Move.

Sociologe Corina Duijndam leefde jarenlang tussen moslims in de buitenwijken van Amsterdam en Parijs. Over haar ervaringen schreef zij het boek 'De Gekleurde Werkelijkheid'.

En John Williams is al 10 jaar niet meer van de buis af te slaan met zijn kijkcijferhit: 'Help mijn man is klusser!'

The Friday Move, elke vrijdag van 16.00 uur op BNR Nieuwsradio.

Gerelateerde artikelen