Friday Move20 aug '12 14:25Aangepast op 24 aug '12 21:05

The Friday Move | Bier, verkoophits en debatleed

Auteur: Marjan van den Berg

Het nieuwe seizoen van The Friday Move begint! Rens de Jong bijt deze vrijdag het spits af, vanuit trappistenbrouwerij de Koningshoeven.

Een van de bekendste en succesvolste Nederlandse zakenvrouwen, Annemarie van Gaal is deze week de hoofdgast in The Friday Move.

Er is eindelijk weer wat vrolijkheid bij Philips. Het electronicaconcern zag in het tweede kwartaal de omzet en winst stijgen. Toch is het nog veel te vroeg voor een feestje. Nog steeds ontbreken nieuwe verkoophits. Wat gaat de ceo van Philips Benelux, Hans de Jong, daaraan doen? Ook econoom Sylvester Eijffinger komt langs.

De verkiezingsstrijd is losgebarsten, het moddergooien is begonnen en de debatten zijn van start gegaan. Roderik van Grieken, oprichter en directeur van het Nederlands Debat Intstituut, heeft daar een boek over geschreven: 'Een feest van de democratie'. Over wat er fout gaat bij verkiezingsdebatten en hoe het beter kan.

In de eredivisie zijn twee rondes gespeeld. Welke club laat zich van zijn beste kant zien? Voetbaltrainer en voormalig voetballer Aad de Mos analyseert.

The Friday Move, elke vrijdag van 16.00 uur op BNR Nieuwsradio.

Gerelateerde artikelen