Friday Move9 dec '11 18:21

Beursanalist Martine Hafkamp | Dit is een klein stapje voorwaarts

Auteur: Jesper Bekkers

De beurzen in New York zijn vrijdag hoger geopend. Beleggers lijken weer vertrouwen hebben in de financiële markten na een goede afloop van de eurotop.

"Dit is een klein stapje in de rit voorwaarts", zegt Martine Hafkamp, medeoprichter van Fintessa Vermogensbeheer in de BNR Friday Move.

De beurs stond vrijdagmiddag rond 6 uur iets boven 300 punten. "Er is veel hoop in de markt, maar je moet het succes niet overdrijven. We zijn er dus nog niet", aldus Hafkamp.

Goed nieuws
"Gelukkig gaat het nog wel goed in de rest van de wereld. We zitten hier in Europa in het centrum van het slechte nieuws. Bedrijven zijn een stuk adequater en die halen hun omzet ook gewoon uit andere werelddelen, waar het nog best goed gaat", zegt de beursanalist. Ze noemt als voorbeeld grote multinationals als Shell of Unilever.
 
"De crisis op de markten is ook een beetje dubbel: aan de ene kant ga je beleggen omdat je meer rendement wilt en dus meer risico neemt, maar zodra dat in negatieve zin gaat, gaan heel veel mensen weer door dezelfde deur naar buiten."

Gerelateerde artikelen