Zakendoen24 apr '14 09:44Aangepast op 28 apr '14 10:36

Zakendoen Met 24 april | RTL Nederland, TMG en de toekomst van de autobranche

Auteur: Lisa Spit

Diana Matroos doet zaken vanuit de BNR-studio in Amsterdam.

RTL Nederland
Waar SBS het moeilijk heeft en bezuinigingen de publieke omroepen in hun greep hebben, presteert RTL de afgelopen jaren boven verwachting. 2013 was zelfs een topjaar. Prima kijkcijfers en een winst van 103 miljoen euro. Toch zijn er ook mindere geluiden. Zo vallen de kijkcijfers van de nieuwste show van Carlo en Irene tegen en gisteren werd bekend gemaakt dat voortijdig de stekker wordt getrokken uit Sizz, een speciale telefoon provider gericht op vrouwen. Te gast is Bert Habets, CEO van RTL Nederland en eerder uitgeroepen tot omroepman van het jaar.

TMG
De Telegraaf Media Groep heeft weer iets nieuws: een incubator die startende ondernemers een handje moet helpen. TMG Startups gaat het heten en de manager die het runt is Axel Kenninck.

JesterStrategy
Auto's hebben in de toekomst minder vaak onderhoud nodig, we gaan minder kilometers maken en rijden steeds vaker in een auto die niet van ons zelf is. Denk aan een deel- of lease-auto. Autobedrijven die niet meegaan in die verandering krijgen het moeilijk. Dat staat te lezen in een rapport van de Bovag dat vandaag is verschenen. Te gast is Michiel de Vries van adviesbureau JesterStrategy. Hij onderzocht in opdracht van Bovag en RAI Vereniging de toekomst voor bedrijven in de autobranche.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.

Gerelateerde artikelen