Zakendoen30 jul '14 09:37Aangepast op 30 jul '14 15:46

Zakendoen Met 30 juli | Search, durfinvesteerders en A Frog Leap

Auteur: Martje Schoemaker

Frits Huffnagel en Ben van der Burg doen zaken vanuit de BNR studio in Amsterdam.

Frits Huffnagel
Frits Huffnagel

Om internationaal verder te kunnen groeien heeft Annemarie Rakhorst besloten haar ingenieurs- en adviesbureau Search te verkopen aan de Zwitserse multinational SGS. Hoe heeft Search het meeste uit de deal weten te halen, rond de onderhandelingstafel. Wat zijn de volgende stappen voor Rakhorst als ze zich meer internationaal wil gaan vestigen.

Durfinvesteerders
Er is een recordbedrag aan investeringen in start-ups gedaan door Europese durfinvesteerders: 2,1 miljard. Enorme bedragen worden er in bedrijfjes gestopt die nog geen winst maken. Wat maakt het toch zo aantrekkelijk om te investeren in start-ups en wie geeft er zoveel geld aan uit? Nils de Witte is business-coach en investor maker, verbonden aan de Hogeschool van Utrecht. Is hier sprake van een dotcom bubbel of is het een blijvende trend.

A Frog Leap
Apps ontwikkelen was nog nooit zo populair, en toch verdient een kwart van de ontwikkelaars minder dan 100 dollar per maand aan hun werk. Hoe verdien je wel geld met apps bouwen? Naos Wilbrink is directeur van A Frog Leap, een van de grotere app-bouwers in Nederland. Zij bouwen apps voor derden, wat een stuk minder risicovol is dan direct zelf een app in de appstore.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.

Gerelateerde artikelen