Zakendoen6 feb '14 09:56Aangepast op 7 feb '14 09:31

Zakendoen Met 6 februari | Waardecreatie, snorkelen & een nieuwe baan vinden

Auteur: BNR Webredactie

Diana Matroos doet vandaag zaken vanaf de Dag van de Waardecreatie in Arnhem.

Waardecreatie
Bedrijven in de grijze middenmoot zijn gedoemd te mislukken. Simpelweg je business blijven doen zonder te vernieuwen en de focus op korte termijn winsten is in de huidige competitieve economie geen optie meer. Bedrijven moeten zoeken naar manieren om waarde te creëren. Te gast zijn Hendrik Muilerman directeur van BP Nederland, Ton Hegeman zit in de directie van Eiffel en weet alles van waarde-creatie en directeur Ruben Wegman van technologiebedrijf Nedap.

Indoor snorkelen en duiken
Snorkelen en duiken zoals je dat gewend bent op vakantie in Egypte of Thailand. Met helder water, wrakken en exotische waterplanten. In Arnhem moet over enkele jaren een heus SEAFARI Indoor Snorkel- & Duikcentrum gaan verrijzen en Marco Derksen denkt dat voor elkaar te krijgen.

Wereldveroveraar
E-commerce blijft voor veel Nederlandse organisaties een binnenlandse aangelegenheid. Toch verkennen mondjesmaat steeds meer bedrijven de mogelijkheden in de landen om ons heen en mijn Remco van Nieuwenhoven helpt ze daarbij.

Op zoek naar een nieuwe baan
Achmea, Rabobank, KPN... ze maakten de afgelopen tijd alledrie bekend duizenden banen te gaan schrappen. Ook bij Ballast Nedam moeten er 150 mensen uit, zo werd gisteren bekend gemaakt. En daar sta je dan, met een diploma maar zonder werk. Hoe kom je weer snel aan een baan? Daar weet Jos van Deursen van Ede & Partners, het antwoord op.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.

Gerelateerde artikelen