Zakendoen13 nov '14 15:31Aangepast op 13 nov '14 17:52

Uitzending 14 november | Hema, Ruud Koornstra en Pitches

Auteur: Martje Schoemaker

Ruud Hendriks doet zaken vanuit de BNR-studio in Amsterdam

Ruud Hendriks
Ruud Hendriks

Hema is voor de zevende keer op rij het 'Meest Onmisbare Merk van Nederland'. Driekwart van de Nederlanders kan niet zonder het warenhuis. Toch draait het rode cijfers. Hoe gaat ceo Ronald van Zetten het tij keren.

Ruud Koornstra
Vers terug van de handelsmissie naar Japan schuift Ruud Koornstra, duurzaamondernemer aan. Vervuilgiganten Amerika en China hebben aangegeven eindelijk iets aan hun uitstoot van broeigassen te gaan doen. Duurzaamheid moet in het onderwijs worden opgenomen en wat zijn duurzame nieuwe businessmodellen waarmee we binnenkort aan de slag kunnen.

De Pitches
Een start-up heeft een investeerder nodig. En dat treft, beide partijen staan hier in de studio. Op vrijdag krijgen startende ondernemers namelijk één minuut om hun business te pitchen. Vandaag zijn dat Rutger Bruining van Story Terrace, waar klanten hun eigen autobiografie kunnen laten maken en Narek Aramjan van Ubermart, een online supermarktservice waar je binnen twee uur je boodschappen in huis hebt.

Ook aan tafel investeerder Maasbert Schouten van MaasInvest. Hij zal de pitches beoordelen en deze startende ondernemers voorzien van advies.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.

Gerelateerde artikelen