Zakendoen7 feb '14 09:27Aangepast op 7 feb '14 15:42

Zakendoen Met 7 februari | Muziektycoon, big data & startups

Auteur: Martje Schoemaker

Ruud Hendriks doet zaken vanuit de BNR studio in Amsterdam

Ruud Hendriks
Ruud Hendriks

Hij werd stilletjes de meest machtige man in de Nederlandse muziekindustrie en runt CTM Entertainment en de Imagem Music Group. Hoe heeft Andre de Raaff een pensioenfonds gebruikt om de grootste muziekuitgever van de wereld te worden. Wat is er nog te bereiken in muziekland, waar ziet hij de kansen in een industrie die zware klappen te verduren heeft de laatste jaren.

Big Data
Alles zou je doormiddel van big data kunnen berekenen en bepalen. De uitkomst van de Super Bowl bijvoorbeeld. Hét American Football event van afgelopen weekend. Op basis van de big data, bepaald door SAP, zouden de Bronco's winnen. Het was een slachtveld en de Bronco's wonnen niet. De onvoorspelbaarheid van de mens wint dus boven de big data. Wat kunnen we dan wel met big data en hoe werkt het precies? Hendrik Blokhuis is CTO van Cisco en komt er alles over vertellen.

De Pitches
Op vrijdag mogen twee startende ondernemers hun bedrijf komen pitchen. Vandaag een pitch voor margebeheer voor grondstoffen en een loyaliteitssysteem voor winkeliers. Sander Levert, van Piggy en Ridwan Arizar, van CForsa pakken hun minuut. Martijn Hamann,  partner bij Van den Ende & Deitmers zal de pitches beoordelen en deze startende ondernemers natuurlijk ook voorzien van tips.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.

Gerelateerde artikelen