Zakendoen10 nov '14 17:03Aangepast op 11 nov '14 16:12

Uitzending 11 november | Airbus Defence and Space Netherlands, Buisman en Hydrologic

Auteur: Martje Schoemaker

Ruud Hendriks doet zaken vanuit de BNR studio in Amsterdam.

Ruud Hendriks
Ruud Hendriks

Er zweeft veel Nederlands materiaal in de ruimte. Airbus Defence and Space Netherlands, voorheen Dutchspace, heeft van twee derde van de Europese satellieten in de ruimte de zonnepanelen gemaakt. Maar dat is niet het enige wat ze doen, ook in de luchtvaart maken ze naam en defensie klopt ook graag bij ze aan. Wat gaat er nog meer de lucht in, en gaat er meer veranderen dan alleen de naam. We bespreken het met CEO Arnaud de Jong.

Koninklijke Buisman
Is een klassiek Nederlands merk ook een sterk merk? Koninklijke Buisman maakt al meer dan 100 jaar koffiesiroop, maar moet nu hard aan de slag om ook de jonge generatie aan zich te binden. Met een nieuwe grootaandeelhouder, een nieuwe look en een uitbreiding van assortiment gaan ze de strijd op de koffiemarkt aan. Te gast zijn eigenaren Joep van Wessem en Robert Hoopman.

Hydrologic
Water is een wereldwijd probleem; zowel in teveel als te weinig. Bij Hydrologic hebben ze een platform ontwikkeld, waar ze met big-data op een overzichtelijke manier kunnen laten zien waar gevaar dreigt van water, of juist een tekort ontstaat. Zo had bij superstorm Sandy de voorzorgsmaatregelen beter getroffen kunnen worden met hun platform. Maarten Spijker van Hydrologic legt uit hoe het precies werkt.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.

Gerelateerde artikelen