Zakendoen22 apr '14 13:02

Zakendoen Met 22 april | Monsterboard, Peerby, crisiscommunicatie en aardbevingen

Auteur: BNR Webredactie

Diana Matroos doet vandaag zaken vanuit de BNR-Studio in Amsterdam.

Een brutale nieuwkomer, de opkomst van LinkedIn als cv-database en een kwakkelende economie die het banenaanbod in Nederland geen goed heeft gedaan. Vacaturesite Monsterboard moet alle zeilen bijzetten. Directeur Gian Zandona is te gast.

Consumenten sluiten bedrijven buiten
Na drie jaar heeft online community Peerby 40.000 gebruikers. Je kunt spullen lenen van mensen uit de buurt. Consumenten doen zaken met elkaar en laten de bedrijven daarmee links liggen. Wat dat betekent voor onze economie? Te gast is Daan Weddepohl van Peerby.

Crisis bij KPMG
De mogelijke belastingfraude van KPMG rondom het hoofdkantoor in Amstelveen zou een vooropgezet plan zijn volgens de Telegraaf. Met opzet of niet, KPMG heeft heel wat uit te leggen. Hoe doe je dat? Te gast is Paul Stamsnijder, oprichter van de Reputatiegroep.

Aardbevingbestendige woningen
Angst en zorgen overheersen in Groningen, nu de woningen letterlijk de grond in zakken. Reden voor de bouw om naar oplossingen te zoeken. Alco Smorenburg, commercieel directeur van Plegt-Vos en Pieter de Bruin, uitvinder en oprichter van stichting Waddenland hebben als oplossing een 'Donut-systeem' ontwikkeld.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.

Gerelateerde artikelen