Zakendoen15 mrt '13 11:14

Zakendoen Met | Duisenberg School of Finance, XXimo en excellente organisaties

Auteur: BNR Webredactie

Zakendoen met Ruud Hendriks komt vandaag vanuit de BNR-studio in Amsterdam

Ruud Hendriks
Ruud Hendriks

Duisenberg School
Na vijf jaar overheidssteun moet de prestigieuze Duisenberg School of Finance zelf de broek op houden. Dat komt voor decaan Dirk Schoenmaker niet als een verrassing en met zoveel financieel toptalent in huis is dat natuurlijke een fluitje van een cent.

XXimo
Tijdens het opstarten van het bedrijf XXimo was het erg moeilijk om bij grote bedrijven binnen te komen. Maar inmiddels heeft XXimo een Europese prijs gewonnen voor hun betaalkaart. Levert zo'n prijs nu ook meer business op? En staan grote bedrijven nu in de rij om samen te werken? Oprichter van XXimo, Patrick Bunnik, is te gast.

Excellent presteren
Er zijn al talloze boeken geschreven over High Performance Organisaties, maar André de Waal, directeur van HPO Center kan zijn ideeën hierover ook feitelijk onderbouwen. Hij heeft 10 jaar lang wetenschappelijk onderzoek gedaan naar excellent presteren.

Businessapps
Vanaf vandaag weer iedere vrijdag: Geerten van Hooff van TaF-media met de allernieuwste zakelijke apps.

Dwerg blijven of liever een reus?
Als je mensen aanneemt die kleiner zijn dan jezelf, krijg je  een organisatie van dwergen. Maar als je mensen durft aan te nemen die groter zijn dan jezelf, krijg je een organisatie van reuzen. Ralf Knegtmans managing partner van De Vroedt & Thierry Executive Search over de Baboesjka-theorie.Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 12:30 uur tot 14:00 uur.

Gerelateerde artikelen