Zakendoen9 jan '12 12:33Aangepast op 9 jan '12 13:54

Huren, huren, maar niet kopen

Auteur: Edme Koorstra

BNR's Zakendoen Met komt vandaag vanuit de Stadsschouwburg Amsterdam. Rens de Jong ontvangt onder andere Marc Calon, bestuursvoorzitter van Aedes. Ze praten over de ontwikkelingen in de huurmarkt.

Het kabinet wil dat de woningcorporaties 1,8 miljoen huurwoningen in de uitverkoop doen aan hun huurders. Maar volgens de branche zelf hebben die huurders nauwelijks interesse. Te gast is Marc Calon, bestuursvoorziiter van Aedes, de brancheorganisatie van woningcorporaties.

Koninklijke Dahlman
En sinds deze week mogen ze zich 'koninklijk' noemen en dus gaat het Rotterdamse Dahlman na 125 jaar verder als ROYAL Dahlman. Frank Egas, algemeen directeur van Koninklijke Dahlman, komt uitleggen wat dit predicaat voor zijn bedrijf betekent.

Handelsmissie in Dubai
In Dubai begint komende zaterdag de Intersec Expo and Conference Dubai 2012 plaats. Dat is de grootste veiligheids- en defensiebeurs van het Midden-Oosten. Ook een Nederlandse ondernemersdelegatie reist naar Dubai af. Deze handelsmissie is georganiseerd door Public Security Innovation Center en CEO Emmie van Halder zit bij Zakendoen met Rens de Jong aan tafel.

Rentalite
Geld, energie én CO2 besparen zonder investering. Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Nick Silderhuis van Rentalite beweert dat het kan. Hij komt zijn nieuwe bedrijf pitchen.

En Rens de Jong ontvang ook Martine Hafkamp, die brengt de laatste ontwikkelingen op de beurs.

Gerelateerde artikelen