Zakendoen24 sep '13 12:49Aangepast op 24 sep '13 15:59

Zakendoen Met | Alternatieve vormen van bedrijfsfinanciering

Auteur: BNR Webredactie

Vandaag doet Frits Huffnagel zaken vanuit het hoofdkantoor van zakenbank NIBC in Den Haag.

Frits Huffnagel
Frits Huffnagel

Financieringspanel
Bedrijven die op zoek zijn naar geld kloppen vaak als eerste aan bij de bank. Maar die tijden zijn voorbij, zeggen experts. Welke alternatieve finanieringsmogelijkheden er zijn en welke als serieus alternatef gelden?? Daarover praten we met een panel van experts: Tom Vroemen, directeur van CrowdAboutNow, Joost van der Does de Willebois,voormalig CEO Euronext Amsterdam en senior advisor  bij NIBC en  Adriaan Hendrikse oprichter en directeur van NPEX

Ziekteverzuim
Zieke werknemers kunnen verstrekkende gevolgen hebben voor een bedrijf. Niet alleen op de werkvloer, maar ook financieel. Het komt zelfs voor dat bedrijven failliet gaan door een hoog ziekteverzuim. Hoe voorkom je dat? Procesregisseur Alice Steenstra en Anita Kolvers, manager MKB en distributiekanalen bij Arbo Vitale, schuiven daar over aan.

DeGiro
Beleggen wordt fors goedkoper. De prijzenoorlog blijkt niet alleen voorbehouden aan supermarkten. Ook onder de online brokers is hij losgebarsten, DeGiro gaat met bodemtarieven de concurrentie aan met concurrenten als Binck, Alex en Lynx. Gijs Nagel van de nieuwe broker is bij ons te gast.

Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 13:30 uur tot 15:00 uur.

Gerelateerde artikelen