Zakendoen23 jan '13 10:18Aangepast op 23 jan '13 13:08

Zakendoen Met | De ultieme gezagvoerder, scoren met miniatuur en de K van Klant

Auteur: BNR Webredactie

Zakendoen met Frits Huffnagel komt vandaag vanuit restaurant Het Zalmhuis, bij de Van Brienenoordbrug in Rotterdam.

De beste gezagvoerder
Wil je leiders snappen, dan moet je volgers begrijpen. Was getekend: Mark van Vugt. Hij is hoogleraar psychologie en hier nog weinig bekend, maar in Engeland des te meer. Daar werkte hij mee aan programma's voor de BBC en Channel Four. Onze hersenen zijn nog ingesteld op de situatie waarin we dagelijks door het bos schuifelden om te jagen en eten te verzamelen. Daar sluit het bedrijfsleven van nu niet goed op aan. In zijn nieuwste boek ‘Gezag’ neemt Mark van Vugt ons mee in het brein van de manager.

Scoren met miniatuur
Ook Madurodam is onder een dikke laag sneeuw gehuld en de madurodammertjes die het park bewonen zijn dan ook onzichtbaar. Maar het park kan deze mindere dagen wel hebben, want het vestigde in 2012 een bezoekersrecord. Maar liefst 740.000 mensen kwamen er vorig jaar langs, 36 procent meer dan in 2011. Vorig jaar is het park vijf maanden dicht geweest om het voor 8 miljoen euro te verbouwen. Directeur Joris van Dijk komt uitleggen waarom zijn vernieuwde pretpark nu zoveel meer bezoekers trekt. Onze social medi-strateeg Anneli Rispens doet daar nog een schepje bovenop. Zij vertelt hoe attractieparken in Nederland omgaan met de mogelijkheden van Facebook, Twitter en LinkedIn.

De K van Klant
Vier maanden is hij onderweg met zijn nieuwe bank, Knab. In de visie van oprichter René Frijters, die we ook nog kennen als mede-oprichter van Alex Beleggingsbank, staat de klant voorop. Klinkt nobel, maar hoe dat er in de praktijk uit dan? Hoe een a-typische bankier het imago van die sector wil veranderen.

Dat en meer in Zakendoen Met, iedere werkdag van 12:30 uur - 14:00 uur

Gerelateerde artikelen