Zakendoen22 jan '13 08:32Aangepast op 22 jan '13 08:49

Zakendoen Met | Bouwreus BAM, ondernemen in Oeganda en tenten-business

Auteur: BNR Webredactie

Zakendoen met Diana Matroos komt vanuit restaurant Boathouse in Almere.

Bouwreus BAM
Ooit begonnen als een timmermans-werkplaats in het boerendorp Groot-Ammers , tegenwoordig de grootste bouwer van Nederland. De Koninklijke BAM Groep heeft wereldwijd vestigingen, staat genoteerd aan de Amsterdamse beurs en boekt een jaaromzet van bijna 8 miljard euro. Diana spreekt uitgebreid met bestuursvoorzitter Nico de Vries. Hij vertelt hoe BAM zich steeds meer richt op markten buiten Europa, markten waar nog wél rek in zit.

Oegandees volkorenbrood
Je moet het maar aandurven, een bakkerij beginnen in Oeganda. Renee Pater van BBrood deed het en vertelt hoe zij dat heeft aangepakt. Oeganda is een van de armste landen ter wereld en de corruptie tiert er welig. Het heeft Pater er echter niet van weerhouden om dit buitenlandse avontuur aan te gaan.  

Tenten-business
Roland de Boer gaf jaren geleden leiding aan het tentenimperium van het familiebedrijf De Boer Tenten. Na onenigheid met de nieuwe investeerders liet de telg zich uitkopen, om een paar jaar later toch weer aan een nieuwe tenten-business te beginnen. Met Intertent timmer hij inmiddels flink aan de weg. Zo levert het bedrijf alle tenten voor de Amsterdam Fashion Week.   

Dat en meer in Zakendoen Met, iedere werkdag van 12:30 uur - 14:00 uur

Gerelateerde artikelen