Zakendoen14 mrt '13 10:27

Zakendoen Met | Slagers, MKB-ers en baanbrekende IT-ers

Auteur: BNR Webredactie

Zakendoen met Diana Matroos komt vandaag vanuit de MKB Malietoren in Den Haag.

Paardenvlees
In rundvlees bleek ineens paardenvlees te zitten en dus praat de Kamer vandaag over voedselfraude. Maar bij de slagerijen merken ze er niet veel van. Ze hebben nog nooit zoveel paardenvlees verkocht. Ad Bergwerff is voorzitter van Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie en vice-voorzitter van alle Europese slagers lobbyt in Brussel voor de ambachtelijke slagers. Wil de consument nog betalen voor vlees of gaan we toch voor de euroknaller?

MKB vriendelijk
Ondernemers en de gemeente hebben elkaar hard nodig, zeker in deze tijd. Maar toch verloopt de samenwerking niet altijd optimaal. Wat kunnen ze van elkaar leren? Daar weet de voorzitter van MKB Rotterdam, Bruno Tideman, het antwoord op.

DNA-data
IT-adviseur Bert Reijmerink werd ontslagen bij Siemens en begon zijn  eigen IT-bedrijf in boekhoudsoftware. Totdat een wetenschapper hem benaderde om een oplossing te vinden voor het analyseren van enorme hoeveelheden DNA-data. Zelfs met supercomputers duurt dat een week, maar nu nog maar een paar seconden. Een enorme doorbraak, vooral voor kankeronderzoek.

Wereldveroveraars
Ondernemers die zich niet laten tegenhouden door landsgrenzen. Dat zijn de bedrijven die zich hebben ingeschreven in ons netwerk van wereldveroveraars. Vanaf deze week weer elke maandag en donderdag weer zo’n wereldveroveraar te gast en vandaag is dat Andries Bonneur van Stage USA.


Dat en meer in Zakendoen met, iedere werkdag van 12:30 uur tot 14:00 uur.

Gerelateerde artikelen