Zakendoen7 feb '12 12:21

Zakendoen Met | Europees verdrag, postverzending en huurveilingen

Auteur: Thijs Baas

Zakendoen Met Rens de Jong vanuit het Wereldmuseum in Rotterdam.

Europees verdrag
Op de dag af twintig jaar geleden werd het verdrag van Maastricht getekend. Hiermee werd de Europese Unie een feit. Vrij verkeer van mensen en goederen was een van de peilers. Maar wat heeft dit verdrag ons twintig jaar later logistiek opgeleverd? Is er werkelijk vrij verkeer van goederen? Te gast is Machiel van der Kuijl, directeur van de ondernemersorganisatie voor logistiek en transport, EVO.

Post
Post verzenden tegen een lokale prijs, en ook bij intercontinentale post een snelle verzending. Dat zou het bedrijfsleven veel geld en tijd schelen. Maar wat velen van ons nog niet weten: het bestaat al! Colin de Vries, oprichter van BlueMailCentral legt uit hoe zijn bedrijf nu ook internationaal aan de weg timmert.

Huurveilingen
Kooppanden worden vaak geveild, maar Kees Jan Verplanke dacht: waarom kan dat niet met huurpanden? Op zijn site veilingverhuur.nl kan geboden worden op huurpanden.

Onaantrekkelijk
Het Waterlooplein in Amsterdam, het Stadhuisplein in Rotterdam… ze hebben iets gemeen. Het zijn allebei bijzonder onaantrekkelijke plekken. Het bedrijf Blik op de Stad ontwikkelde een wetenschappelijke methode om dit soort plekken aan te pakken met snelle en goedkope oplossingen. Ook ondernemers spelen hierbij een belangrijke rol. Te gast is Vick van der Put van Blik op de Stad.

Van Den Bosch tot Sydney, Ariane Inden verovert de wereld met make-up. Zij vertelt haar laatste ervaringen als wereldveroveraar.

En de laatste ontwikkelingen op de beurzen komen van Koen Bender van Mercurius Vermogensbeheer.

Zakendoen Met is iedere werkdag live te beluisteren van 12.30 tot 14.00 uur, en komt op woensdag 25 januari live vanaf café Luden. Klik hier voor de liveplayer.

 

Gerelateerde artikelen