Zakendoen23 aug '12 07:44Aangepast op 23 aug '12 11:55

Zakendoen Met | Wolters Kluwer, glasvezel collectief en allochtone werknemers

Auteur: Anne-Greet Haars

Zakendoen met Frits Huffnagel komt donderdag vanuit de BNR-studio in Amsterdam. Zijn zakenpartner is Ben van der Burg: mede-eigenaar van Repudo en commercieel directeur van Triple IT.

Frits Huffnagel
Frits Huffnagel

Wolters Kluwer doet goede zaken. Het afgelopen half jaar steeg de omzet met 7 procent vergeleken met 2011. De uitgever richt zich steeds meer op de verkoop van softwareproducten en online verspreiding van informatie. Kranten en tijdschriften worstelen met het digitale verdienmodel. Wat kunnen zij leren van Wolters Kluwer? Frits Huffnagel doet zaken met Boudewijn Beerkens, de CFO van Wolters Kluwer.

Glasvezelcollectief
Besparen op je energiekosten door mee te doen aan een energiecollectief wordt steeds populairder. Maar je kunt als consument sinds kort ook mee doen aan een glasvezelcollectief. Want ook je tv en internetabonnement kunnen stukken goedkoper. Te gast is Frank Coster, initaitiefnemer van het Glasvezelcollectief.

Allochtone werknemers
Als gevolg van de economische crisis daalt de diversiteit op de werkvloer. Dat blijkt uit onderzoek van FORUM, het instituut voor multiculturele vraagstukken. En dat terwijl de waardering en de acceptatie van allochtone werknemers de afgelopen jaren juist een stijgende lijn lieten zien. De derde gast vandaag is Sadik Harchaoui, directeur van FORUM.

Ook wereldveroveraar Vivienne van Eijkelenborg van Difrax komt langs en de beurs wordt geanalyseerd door Koen Bender van Mercius Vermogensbeheer.

Gerelateerde artikelen