Zakendoen8 dec '11 11:32Aangepast op 8 dec '11 14:02

Zakendoen Met | Dolfinarium, Youngmindz, De Olifant Broefhoff Fireworks

Auteur: Maurice Driessens

Het Dolfinarium in Harderwijk heeft flink wat op z'n dak gekregen, het afgelopen jaar. Morgan, de ernstig verzwakte Orka die vorig jaar in de Waddenzee werd gevonden, heeft bijna anderhalf jaar in het Dolfinarium gewoond. Wat heeft het opgeleverd? Maar ook: wat heeft het gekost? Te gast is Marten Foppen, directeur van het dolfinarium.

En verder: de moslimconsument
Halal vlees, halal bier en straks ook halal reclame. Hoe verover je de moslimconsument? Vooral de jonge allochtonen zijn een interessante consumentengroep. Te gast is Achmed Sadat, directeur van Youngmindz.

Vuurwerk
De economische crisis zorgt voor vuurwerk in Brussel, maar de vuurwerkbranche merkt daar weinig van. De bunkers van Broekhoff Fireworks International - in Dronten -  liggen al vol met vuurwerk. Nog een kleine 3 weken en dan is het topdrukte voor deze branche. Simon Fraiquin, sales director van vuurwerkimporteur Broekhoff Fireworks International, is te gast.

Sigaren
De sigarenroker is een uitstervend ras. Vooral de strenge tabakswet zit de sigarenroker in de weg. Sigarenfabrieken hebben andere oplossing bedacht om de schoorsteen toch te laten roken.
Thomas Klaphake is directeur van De Olifant, in Kampen.

En van de 10 wereldveroeveraars die Het FD en BNR dit jaar volgen bij hun internationaal zaken doen, is vandaag te gast: Vivienne van Eijkelenborg van Difrax, een producent van babyproducten.

Zakendoen Met Rens de Jong komt donderdag van 12.30 tot 14.00 uur vanuit hotel de Heerlickheijd in Ermelo.

Gerelateerde artikelen