9 september | PUM, DUURZAAM ONDERNEMEN EN PITCHES

Zakendoen8 sep '16 16:500
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Hij was de eerste WNF-directeur die zich ook heel actief inzette voor de natuur in Nederland. In zijn nieuwe baan gaat Johan van de Gronden juist weer de grenzen over. Voor de ondernemers, welteverstaan.

Duurzaam ondernemen
Zeg: "17 duurzaamheids doelen van de Verenigde naties" en veel luisteraars zappen verveeld weg. Zeg: "17 doelen die je deelt" en laat daarbij 17 lieve kindjes uitleggen waarom het zo belangrijk is om de wereld te verduurzamen, en de aandacht is terug.

Dat is tenminste de hoop van ondernemer Anne-Marie Rakhorst, oprichter van Duurzaamheid.nl. Zij bedacht deze campagne om de duurzaamheidsdoelen van de VN uit de bestuurskamers en IN de harten van de mensen te brengen.

Ondernemerspanel
Is de advocatuur een disruptieve sector? Is Silicon Valley geen goed rolmodel voor Nederland? Wat moet er met de spaartaks gebeuren? En is alternatieve financiering ook een echt alternatief? Te gast zijn Christiaan Henny (Efaqt) en Desireé van Boxtel (Karmijn Kapitaal).

Pitch
Start-ups met een goed idee en boordevol ambitie. Iedere week presenteren ze zich in Zakendoen. Vandaag zijn Yoram Roemersma (AfstudeerGoeroes) en Marque Joosten (Solvo) te gast. Ilan Goudsmit van investeringsmaatschappij Endeit Capital zal de startups beoordelen en van advies voorzien.