Zakendoen20 sep '16 17:15Aangepast op 21 sep '16 14:20

21 september | AFAS, Ultimaker en de Nederlandse filmindustrie

Auteur: BNR Webredactie

Softwarebedrijf AFAS had al het Afas Circustheater, het Afas Stadion in Alkmaar én Mechelen - en binnenkort komt daar concerthal Afas Live bij.

In BNR Zakendoen vertelt ceo Bas van der Veldt waarom software en concertzalen zo'n goede match zijn.

Ultimaker
Airbus, Tesla en Apple maken allemaal gebruik van 3D-printers van Ultimaker uit Geldermalsen. Het bedrijf is opvallend open over zijn ontwerpproces. Het zet bijvoorbeeld zijn bouwtekeningen online en laat gebruikers meedenken over wat er beter kan. Is deze 'vrije innovatie' de werkwijze van de toekomst? We praten erover met de oprichter van Ultimaker, Erik de Bruin, en Jeroen de Jong, professor in Marketing & Business Development.

Valuta onrust
Met de toenemende kans op een Amerikaanse renteverhoging en de presidentsverkiezingen voor de deur is het onrustig op de valutamarkten. Joost Derks, valuta-expert bij de Nederlandsche Betaal en Wisselmaatschappij, vindt dat ondernemers actie moeten ondernemen om zich te beschermen tegen deze onrust.

Debat
In Utrecht barst vandaag het Nederlands filmfestival los. Hoeveel verdient een Nederlandse maker eigenlijk aan een film? En is het goed om in te zetten op de productie van minder films, zoals het Filmfonds wil. Een debat over de stand van de Nederlandse filmindustrie met Dave Schram, regisseur en fimproducent, San Fu Malta, Nederlands producent van films, zoals Zwartboek en Willem Pruijssers, directeur van Dutch Filmworks, één van de grootste distributeurs van films en televisiemakers.

Kredietcoöperatie
Crowdfunding, bank leningen, kredietunie's, angel investors. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor ondernemers om aan financiering te komen. Maar het probleem is, wat is het beste voor jouw bedrijf?

ASMR video
Steeds meer bedrijven doen aan ASMR Video’s, autonomous sensory meridian response. Video's met zachte geluiden en rustige beelden die je tot rust brengen. Ruben Cusell van WeFilm neemt ons mee met de hersenmassage via een youtube linkje. Zoals Bob Ross ooit is begonnen.

Gerelateerde artikelen