24 oktober | NIBUD, Van Houten Wasserij en slimme koffers

Zakendoen24 okt 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Op het dieptepunt in 2007 verloren vliegmaatschappijen bijna 47 miljoen bagagestukken. Tegenwoordig gaat het iets beter, maar toch raken volgens IT-bedrijf SITA per duizend passagiers nog altijd 6,5 stuks bagage kwijt. Dan kan slimmer en daarover praten we met ondernemers Björn van den Bosch van Suitlocker en Jimmy Wind van FastTtrack.

Van Houten Wasserij
Middenin de Franse revolutie en in het jaar dat Mozart 'Die Zauberflote' uitbracht, begon Hendrik van Houten in 1791 een kleerblekerij in Heemstede. Nu, 225 jaar later, staat de 7e generatie Van Houten's aan het hoofd van de Van Houten Wasserij. En dat wordt gevierd met onder andere een boek over de geschiedenis van het familiebedrijf.

Debat
Dankzij handelsakkoorden handelden wij ons in de jaren '80 en '90 de welvaart in, maar de laatste jaren vielen ze uit de gratie. Zoals de Galliërs vochten tegen de Romeinen vechten de Walen tegen het CETA-handelsverdrag. Waar komt al dat verzet vandaan? Komt dat omdat regeringen plannen willen doorvoeren die mensen echt niet willen, of leggen politici de boodschap niet goed uit?


Mede mogelijk gemaakt door