25 oktober | Vanderlande, MVO Solutions en Technische studenten

Zakendoen24 okt '16 17:250
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

MVO Solutions
Metin Durmus is met zijn bedrijf MVO Solutions verkozen tot Uitzendondernemer van het Jaar 2016. In de studio vertelt Durmus over zijn aanpak en over zijn toekomstplannen.

InterWoven
Afgelopen weekend ontving kunstenaar Diana Scherer de New Material Fellow 2016. Ze kreeg de prijs voor InterWoven, waarin zij plantenwortels laat groeien tot een sterk en houdbaar materiaal. Samen met de Radboud Universiteit onderzoekt Scherer nu onder meer of ze onder de grond een jurk kan laten groeien.

Technische studenten
Een numerus fixus voor technische studenten. Het kaf van het koren scheiden of slecht voor Nederland kennisland? Nick Hoogendoorn van Ormit en Ineke Dezentjé-Hamming van FME gaan in debat

Afrika
Om te voorkomen dat nog meer afrikanen hun geluk in Europa komen zoeken, wil De Duitse Bondskanselier Angela Merkel meer investeren in Afrika. Duitsland en Frankrijk hebben namens de EU al de eerste bondgenootschappen met Afrikaanse landen opgesteld. Woensdag komen Nederlandse en Afrikaanse ondernemers bij elkaar om elkaar te versterken. Anna Chojnacka, oprichter van de 1% club en de mede-organisator van de Start Me Up Africa is te gast.