26 oktober | Walibi, Workation en Gulden

Zakendoen25 okt 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Co-assistenten
Co-assistenten komen in actie. Geneeskundestudenten draaien een werkweek van gemiddeld 46 uur en willen graag een financiële tegemoetkoming, omdat ze door het leenstelsel hogere schulden opbouwen dan andere studenten. Maar hun oproep is vooralsnog aan dovemansoren gericht.

Workation
Workaholics opgelet – heb je altijd moeite om de werktelefoon en mail te negeren tijdens je vakantie, dan is nu de mogelijkheid om beide te combineren in de workation. Hoe en wat bespreken we met bedenker en zakenmeisje Naomi Vlietman.

Klimaattop

De planeet warmt op, maar woensdag komen ondernemers en politiek samen op de nationale klimaattop om te praten over oplossingen. Veel ondernemers willen hunnen steentje bijdragen om te voorkomen dat de aarde opwarmt met meer dan twee graden, maar stelt de overheid ze wel in staat om het verschil te kunnen maken? Daarover een debat. 

Gulden
Niet in klinkende munten maar virtueel geld. De populairiteit van de Online Gulden neemt toe. Dat zag je ook in de koersstijgingen afgelopen weken. Ook daalde de koers weer... zitten er veel speculanten in de Gulden? Te gast is bedenker Rijk Plasman.


Mede mogelijk gemaakt door