27 oktober | Karwei, Crowdfunding en Cybersecurity

Zakendoen26 okt 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Crowdfunding
Vijftig miljoen euro heeft Collin Crowdfund al opgeleverd voor bedrijven die via het platform aan geld proberen te komen. Crowdfundig zal blijven groeien dus zijn ambitieuze doelstellingen vast gesteld. Het bedrijf Zorgeloosch haalde geld op via Collin Crowdfund. In drie uur tijd wisten ze zeven ton op te halen. Te gast: Jan-Willem Onink, commercieel directeur van Collin Crowdfund en Sander de Loo, oprichter van Zorgloosch.

Scheidsrechter
Op een zaterdag of zondag een hockey- of voetbalwedstrijd fluiten, niet iedereen heeft er zin in. Om die groep van dienst te zijn kan je ook een scheidsrechter inhuren. Cees Schaap van iklaatfluiten.nl is te gast over de groeiende belangstelling voor een scheids op bestelling.

Kunst
Wat hebben ondernemers aan een kunstcollectie? De TEFAF is in volle gang in New York en vandaag begint de Affordable arts fair in Amsterdam. Het kooplustige publiek bestaat lang niet alleen uit vermogende particulieren, want ook investeerders en ondernemers grasduinen naar koopjes met toegevoegde waarde.

Cybersecurity
Bedrijven krijgen steeds meer te maken met cybercrime, het kostte het bedrijfsleven vorig jaar 10 miljard euro. Natuurlijk moeten ondernemingen zich zelf goed beschermen, maar ook de overheid moet meer doen. Zegt Inge Philips, Hoofd Cybersecurity van adviesbureau Deliotte, ze heeft jaren voor de overheid gewerkt en is te gast.


Mede mogelijk gemaakt door