2 november | Effie-awards, VR Days en belastingparadijzen

Zakendoen2 nov '16 08:040
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Nederland kan meer geld verdienen in de maritieme sector. Bijvoorbeeld door het scheepsregister klantvriendelijker te maken, waardoor meer schepen onder de Nederlandse vlag kunnen gaan varen. Wim van Sluis, voorzitter van brancheorganisatie Nederland Maritiem Land vertelt over zijn plannen.

Debat
De vaderlandse luchtvaart sector maakt zich op voor het grote masterplan voor Air France KLM dat donderdag wordt gepresenteerd in Parijs. Wij blikken alvast vooruit met Roger Cohen van het FD, Joris Melkert van de TU Delft en Martijn van Helvert, Tweedekamerlid van het CDA.

Belastingparadijzen
Belastingconcurrentie tussen staten leidt tot minder inkomsten en kan alleen worden opgelost door coördinatie van belastingregimes. Dat stelt Ronald Russo, hoogleraar Belastingrecht op vrijdag 4 november in zijn inaugurele rede aan Tilburg University.

VR Days
Voor de tweede keer staat Amsterdam weer in het teken van virtual reality tijdens de VR Days. Virtual reality is niet alleen meer een leuk speeltje, maar ook bedrijven ontdekken steeds meer de toegevoegde waarde van deze technologie. Festival director Benjamin de Wit is te gast.