3 november | Randstad, Pricewise en overnames

Zakendoen3 nov '16 08:050
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Nog even en we kunnen weer overstappen van zorgverzekering. Dat betekent drukke tijden voor online prijsvergelijkers, zeker nu veel verzekeraars hun prijzen gaan verhogen. Maar hoe hoe kies je een goede prijsvergelijker? Hans de Kok, ceo van prijsvergelijker Pricewise vertelt hoe hij zich probeert te onderscheiden van de concurrentie.

Teamleader
Vraag een willekeurige ondernemer waar hij de meeste tijd aan kwijt is - en grote kans dat administratie terugkomt als antwoord. Uiteraard zijn hier apps en software voor omdat allemaal makkelijker te maken. Één daarvan is Teamleader, zij doen tegelijkertijd onderzoek naar de gemiddelde tijdsbesteding van de Nederlandse ondernemer, Daarover spreken we met directeur Sjoerd Göddeke.

Debat
AT&T dat 78 miljard euro overheeft voor het Amerikaanse Time Warner. Het 'oer-Hollandse' NXP dat voor 43 miljard euro in handen komt van branchegenoot Qualcomm. Het was de afgelopen maand druk op de fusie&overname-markt, sterker nog: het was een absolute recordmaand, berekende Bloomberg. Waar komen al deze megamergers ineens vandaan? We gaan erover discussieren met Anton Wiggers, BNR's bedrijvendokter en partner bij Themis Company en Corné van Zeijl, fondsbeheerder bij Actiam.

Japan
Japan telt de meeste honderd jarigen ter wereld - en die toenemende vergrijzing wordt steeds meer zichtbaar. Bijvoorbeeld in een dalend bevolkingsaantal. Over de kansen die dit scenario schept voor Nederlandse bedrijfsleven bespreken we met Marc Gerritsen, hoofd van de economische afdeling op de Nederlandse ambassade in Japan.