4 november | Vittoria, Italia Casa en Dutch design in Milaan

Zakendoen4 nov '16 08:020
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Rudi Campagne houdt zich al jaren bezig met innovatie in wat je gerust een nichemarkt kunt noemen: racefietsbanden en - wielen. Dat doet hij met succes: Op de Olympische Spelen reden 10 gouden medaillewinnaars op banden van zijn Italiaanse bedrijf Vittoria. Campagne vertelt over het grafeen dat wordt gebruikt voor de banden en over de vele toepassingen die dat stofje nog meer heeft.

Dutch Design
De Salone del Mobile is al meer dan 50 jaar de belangrijkste internationale designbeurs. Waar Italië ooit het beloofde land van design was, neemt Dutch Design een steeds meer die rol over in Milaan. David Heldt van Connecting the Dots en Design Language en ontwerper Hisham Kulhanek zijn te gast.

Mode
Ieder modeliefhebber weet: naast Parijs en New York is het Milaan waar je moet wezen. Maar gemakkelijk is het voor jonge ontwerpers niet om tot de Milanese modewereld door te dringen. Daarom heeft de Nederlandse ambassade dit jaar de Netherlands Fashion Award Milano geïntroduceerd.

Debat
Nu Italië zich opmaakt voor een belangrijk referendum volgende maand, gaan er steeds meer geluiden op dat Italië uit de eurozone zou moeten. En dat terwijl een bankencrisis ook nog altijd voortduurt. De stand van Italië, diens positie in Europa bespreken we met Evert-Jan Breman, directeur van de Rabobank in Milaan, en Johan de Flines, advocaat, werkzaam ook in Milaan.

Italia Casa
Ronald de Rooy verruilde het leven in de advocatuur voor het Italiaanse vastgoed. Met zijn bedrijf ItaliaCasa helpt hij Nederlanders - maar ook Duitsers, Belgen, Amerikanen - aan een tweede huis in Italië. Wat komt daar allemaal bij kijken? En is het nog wel zo'n goede investering nu de aarde in Italië beeft, de economie in recessie verkeert en er een referendum nadert?