7 november | Erasmus Universiteit

Zakendoen7 nov 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Blijft sociaal ondernemerschap een nichemarkt of gaat het echt verder groeien? We bespreken het met Willemijn Verloop, mede-oprichter van het investeringsfonds Social Impact Ventures. Ze maakt zich met haar organisatie Social Enterpise NL hard voor sociaal ondernemen in Nederland.

Mr. Parker
Valet parking is al jaren gemeengoed in Amerika. Hier in Nederland is het bij sommige restaurants in Amsterdam ook een vaste dienst geworden. Alleen moet je soms ook overdag in het centrum parkeren, bij één van de vele bedrijven die zich in een leuk grachtenpandje hebben gevestigd. Ook daar is nu een valet oplossing voor bedacht. Mark van Wezel, mede-oprichter van Mr. Parker is te gast.

Debat
Dankzij handelsakkoorden handelden wij ons in de jaren '80 en '90 de welvaart in, maar de laatste jaren vielen ze uit de gratie. Zoals de Galliërs vochten tegen de Romeinen vechten de Walen tegen het CETA-handelsverdrag. Waar komt al dat verzet vandaan? Komt dat omdat regeringen plannen willen doorvoeren die mensen echt niet willen, of leggen politici de boodschap niet goed uit?

Diversity Paris
Waarom zou je veel geld betalen voor een paar sneakers waar iedereen op loopt. Als je voor datzelfde geld ook op limited edition sneakers kan lopen waar ook python leer in verwerkt zit. De Diversity Paris sneakers zijn precies dat en zijn het idee en ontwerp van Yorick Versteegen.

 


Mede mogelijk gemaakt door