8 november | Verkiezingen, Bpost en Heracles

Zakendoen7 nov 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Australië
Het staatsbezoek van het koningspaar in Australië en Nieuw-Zeeland zit er bijna op. De Koning weet Australische bedrijven over te halen om met Nederlandse bedrijven zaken te doen. Hans de Boer, VNO-NCW, is mee en met hem bespreken we wat de handelsmissie opgeleverd heeft.

Tvilight
Lichtproducent Osram neemt een belang in het Groningse Tvlight, bekend van de slimme straatverlichting. Door de investering kan Tvlight internationaal groeien. Het bedrijf is nu ook bezig met slimme CO2-meters en slimme thermometers. Te gast: Heide Jeuken, COO van Tvlight.

Bpost
Het Belgische Bpost wil het Nederlandse PostNL overnemen. Een Nederlands en een Belgisch bedrijf samenvoegen - hoe doe je dat? Welke ervaringen uit het verleden (Ahold Delhaize, Fortis ABN Amro) bieden wat voor garantie? Daarover praten met Ger Deleij, onderhandelaar bij vakbond FNV, Paul Wouters, organisatieadviseur en schrijver van het boek België-Nederland, over hardnekkige misverstanden tussen de lage landen en Roger Cohen, hij schrijft over PostNL en Bpost voor het FD.

Heracles
Heracles-voorzitter en multimiljonair Jan Smit zwaaide eerder dit jaar af als gerechtsdeurwaarder bij zijn bedrijf Smit & Legebeke in Ommen. Toch is de uitgesproken voetbalman nog altijd actief in onroerend goed en is hij eigenaar van verschillende bedrijven, waaronder De Bonte Wever in Assen. In de Quote 500 wordt zijn vermogen geschat op 61 miljoen.


Mede mogelijk gemaakt door