9 november | Tennet, Onderwijsrobot en verkiezingen

Zakendoen8 nov 2016
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

We gebruiken steeds meer stroom, dankzij de elektrische auto. Ondertussen wekken steeds meer mensen zelf hun elektriciteit op. Hoe leidt netbeheerder Tennet dit alles in goede banen? Topman Mel Kroon is te gast.

Onderwijsrobot
Robotisering doet in steeds meer sectoren zijn intrede, maar het onderwijs bleef tot nu toe achter. Jeroen Scholten van de Rolf groep wil daar iets aan doen en ontwikkelde een robot voor in de klas, als ondersteuning voor de leraar.

Allsafe

Kan je je huisraad thuis niet meer kwijt - dan kan je twee dingen doen. Verkopen is een optie, maar je kan het ook opslaan. Met een groeiende stedelijke bevolking en de toename van verkoop van kleinere woningen kiezen steeds meer mensen voor de laatste optie. Waardoor er voor miljoenen ligt opgeslagen in oplsagruimtes. Daarover spreken we met Eric Stubbé, directeur van AllSafe.

Verkiezingen
Wat betekent de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen voor beleggers? Daarover debatteren we met Jos Versteeg van Theodoor Gilissen, Stan Westerterp van JNVB Vermogensbeheer en Corné van Zeijl van Actiam.

Stibbe
De advocatuur is een wereld van wetboeken, toga’s en lange betogen in de rechtszaal. Maar ook in toenemende mate een wereld waarin digitalisering steeds belangrijker wordt, en de roep om innovatie steeds groter. Gaan we over praten met Derk Lemstra, managing partner van Stibbe Advocaten.


Mede mogelijk gemaakt door